Inspirujte se mou cestou ke zdravému životnímu stylu

Díky svému dlouholetému studiu i praktickým zkušenostem se vám snažím předávat své poznatky z každodenní praxe z mých poraden. Vždy vám předám to nejlepší na základě mého aktuálního poznání.

23.4. 2019

Lze jíst zdravě a přitom levně a chutně?

Spoustu lidí odrazuje od zdravého stravování myšlenka, že s těmito změnami se navýší i rozpočet na nakupované potraviny. Nemusí to být nutně pravidlem. V převážné většině případů zůstávají náklady na stravu obdobné, jen finance investujete pro tělo výhodnějším způsobem. Někdo může dokonce ušetřit, protože přestane nakupovat nevhodné potraviny, které přispívají ke zhoršování problému s nadváhou či obezitou a krom jiného mohou mít...

23.4. 2019

Zdravý jídelníček levně a chutně – pokračování

Abychom zdravě jedli, není nutně potřeba používat pro někoho méně známé potraviny. Vyvážený jídelníček můžeme připravit i z běžně dostupných a tradičních potravin. Pro ušetření si můžeme pomoci jednoduchou záměnou dražších trendy potravin za ty opomíjenější, ale zato stejně nebo neméně hodnotné. Např. chia semínka můžeme dobře nahradit lněným semínkem, protože obojí je velmi dobrým zdrojem omega 3...

23.4. 2019

Co přidat do jídelníčku v červnu?

Díky hojnému množství srážek se na zahrádce daří teplotně méně náročným rostlinám, které nám mohou zpestřit náš jídelníček. Na zahrádce aktuálně sklízíme ředkvičky, řeřichu a pažitku. Ředkvičky můžeme zakusovat jako přílohu ke studené kuchyni, zvýšit jimi pikantnost zeleninového salátu nebo udělat pomazánku. Řeřicha nám na zahrádce hodně expanduje, proto ji často využíváme jako zelenou nať do polévek, na ochucení nočků do polévky...